Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Pasieka Brzezińskich

Chleb pszenno-orkiszowy

Przejdź do sekcji Opinie

Skład: Mąka chlebowa 750, mąka orkiszowa 620, woda, zakwas żytni 2000, sól

Waga: 750 g

Przejdź do pełnego opisu
Cena 20,00 zł
szt.
Dostępność:
na wyczerpaniu
Czas wysyłki: 5 dni

Kod produktu: 56D9-65121_20241010135937

Opis

Wypiek chleba:

  • Nasze chleby rzemieślnicze wypiekamy na zakwasie naturalnym.
  • Pieczemy małe ilości pod konkretne zamówienie.
  • Pyszne i zdrowe chleby wypiekamy poniedziałek, środę i piątek.
  • Wysyłki pieczywa zamówionego przez sklep internetowy realizowane są w poniedziałek i środę. W piątek nie wysyłamy.
  • Jeżeli chcesz, żeby Twój chleb wysłany był w poniedziałek koniecznie zamów go od środy do soboty, a jeżeli chcesz, żeby Twój chleb wysłany był w środę zamów go od czwartku do poniedziałku.
  • Zamówiony chleb możesz odebrać osobiście. Wcześniej prosimy o tel. 535 880 585

Jak powstaje nasz chleb?

  • Nasze chleby wypiekane są na naturalnym zakwasie, który codziennie dokarmiamy.
  • Zakwas to połączenie mąki i wody. Rozwijają się w nim dzikie drożdże oraz bakterie kwasu mlekowego. Takie same bakterie, jak te które występują w żywności uznane za probiotyczne. I to właśnie one są odpowiedzialne za to, że chleb pieczony na zakwasie jest doskonały dla naszego organizmu.
  • Do wypieku chlebów używamy mąki z polskiego młyna.
  • Dokładamy całą naszą pasję, żeby chleby były najlepszej jakości.
  • O naszym chlebie można powiedzieć, że jest tradycyjny, prawdziwy i wartościowy.

Jak jedzenie chleba na naturalnym zakwasie wpływa na nasz organizm?

  • Naturalny kwas mlekowy zawarty w pieczywie ma szczególnie ważną rolę w regulowaniu układu pokarmowego, regulując jego pH
  • Chleb na zakwasie zawiera mniej węglowodanów
  • Ma pozytywny wpływ na mikroflorę jelitową
  • Zawiera dwa rodzaje substancji sprzyjającym trawieniu: błonnik i probiotyki
  • Doskonale chroni komórki przed toksycznym działaniem wolnych rodników i stymuluje prawidłowe działanie tarczycy
  • Bakterie kwasu mlekowego w przewodzie pokarmowym hamują rozwój bakterii chorobotwórczych
  • Długotrwała fermentacja mlekowa rozkłada kwas fitynowy występujący w zbożach, uniemożliwiający przyswajanie cennych mikroelementów, takich jak żelazo, cynk, miedź, kobalt, mangan, tylko chleb na klasycznym pięciofazowym zakwasie zawiera komplet mikroelementów

Opinie

Liczba ocen: 0
Oceń i opisz