Foremka z pistacjami
Wystaw opinię o produkcie
skład: mąka pszenna chlebowa, mąka żytnia 720, mąka żytnia 2000, zakwas żytni 2000, woda, sól, pistacje solone prażone
ziarna: siemię lniane złote i brązowe, słonecznik łuskany
Kod produktu: 2AE5-323FB
Opis
Wypiek chleba:
- Nasze chleby rzemieślnicze wypiekamy na zakwasie naturalnym.
- Pieczemy małe ilości pod konkretne zamówienie.
- Pyszne i zdrowe chleby wypiekamy poniedziałek, środę i piątek.
- Wysyłki pieczywa zamówionego przez sklep internetowy realizowane są w poniedziałek i środę. W piątek nie wysyłamy.
- Jeżeli chcesz, żeby Twój chleb wysłany był w poniedziałek koniecznie zamów go od środy do soboty, a jeżeli chcesz, żeby Twój chleb wysłany był w środę zamów go od czwartku do poniedziałku.
- Zamówiony chleb możesz odebrać osobiście. Wcześniej prosimy o tel. 535 880 585
Jak powstaje nasz chleb?
- Nasze chleby wypiekane są na naturalnym zakwasie, który codziennie dokarmiamy.
- Zakwas to połączenie mąki i wody. Rozwijają się w nim dzikie drożdże oraz bakterie kwasu mlekowego. Takie same bakterie, jak te które występują w żywności uznane za probiotyczne. I to właśnie one są odpowiedzialne za to, że chleb pieczony na zakwasie jest doskonały dla naszego organizmu.
- Do wypieku chlebów używamy mąki z polskiego młyna.
- Dokładamy całą naszą pasję, żeby chleby były najlepszej jakości.
- O naszym chlebie można powiedzieć, że jest tradycyjny, prawdziwy i wartościowy.
Jak jedzenie chleba na naturalnym zakwasie wpływa na nasz organizm?
- Naturalny kwas mlekowy zawarty w pieczywie ma szczególnie ważną rolę w regulowaniu układu pokarmowego, regulując jego pH
- Chleb na zakwasie zawiera mniej węglowodanów
- Ma pozytywny wpływ na mikroflorę jelitową
- Zawiera dwa rodzaje substancji sprzyjającym trawieniu: błonnik i probiotyki
- Doskonale chroni komórki przed toksycznym działaniem wolnych rodników i stymuluje prawidłowe działanie tarczycy
- Bakterie kwasu mlekowego w przewodzie pokarmowym hamują rozwój bakterii chorobotwórczych
- Długotrwała fermentacja mlekowa rozkłada kwas fitynowy występujący w zbożach, uniemożliwiający przyswajanie cennych mikroelementów, takich jak żelazo, cynk, miedź, kobalt, mangan, tylko chleb na klasycznym pięciofazowym zakwasie zawiera komplet mikroelementów
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.